پرسشنامه سنجش عشق( بلوکي، 1390).
پرسشنامه سنجش عشق : عشق: هرچند که تعريف عشق بسيار مشکل است. واکنش هيجاني مستمر نسبت به يک منبع لذت معلوم(به نقل از رادو) می باشد(نهایت خواستن هر چیزی را عشق می نامند). آرزوي وصال شي محبوب از مشخصات عاشق شدن است. رشد تمايلات جنسي و رشد توانايي دوست داشتن تاثیر متقابل بر همديگر دارند. وقتي کسي با حداقل ترس و تعارض قادر به دادن و گرفتن محبت است، مي توان گفت که ظرفيت برقراري روابط صميمانه با ديگران را دارد. وقتي هم درگير رابطه اي صميمانه است فعالانه براي رشد و شادماني معشوق مي کوشد. عشق پخته به غير همجنس با صميميت مشخص است که از صفات ويژه روابط بين زن و مرد است ( پورافکاري، 1376 ؛ به نقل از بلوکی، 1390).
تعریف عملیاتی متغیر
پرسشنامه استاندارد عشق : در اين پژوهش منظور نمره اي است که پاسخگو از مقياس محقق ساخته سنجش عشق کسب مي کند.
مولفه های پرسشنامه و پرسشنامه:
؛ سوالات 1 تا 9 مربوط به مولفه شناخت، سوالات 10 تا 16 مربوط به مولفه احترام، سوالات 17 تا 27 مربوط به مولفه دلسوزی، سوالات 28 تا 35 مربوط به مولفه احساس مسؤولیت
روایی ابزار جمع آوری داده ها
اعتبار یا روایی با این مسئله سر و کار دارد که یک ابزار اندازه گیری تا چه حد چیزی را اندازه می گیرد که ما فکر می کنیم( سرمد و همکاران،1390). در پژوهش بلوکی(1390) روایی پرسشنامه سنجش عشق از طریق روایی محتوا محاسبه شد به این صورت که اظهار نظر متخصصان درباره صحت گویه ها و هماهنگی با ابعاد متغیر که در مجموع با توجه به فراوانی پاسخ های مناسب، درستی گویه های پرسشنامه تایید شد.
پایایی ابزارهای جمع آوری داده ها
قابلیت اعتماد یا پایایی یک ابزار عبارت است از درجه ثبات آن در اندازه گیری هر آنچه اندازه می گیرد یعنی اینکه ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می دهد( سرمد و همکاران،1390). در پژوهش بلوکی (1390) براي تعيين پايايي پرسشنامه از ضريب آلفاي كرونباخ[1] و نرمافزار spss16[2] استفاده شده است که آلفاي کرونباخ 692/0 به دست آمد.
[1]– Cronbach alpha coefficient
[2] – Statistical Package for Social Sciences