پرسشنامه راهبردهاي مقابله با استرس(اندلر و پاركر)
پرسشنامه راهبردهاي مقابله با استرس: اين پرسشنامه توسط اندلر و پاركر( 1990 ) تهيه شده و به وسيله اكبرزاده ( 1376 ) ترجمه شده است.
اين تست شامل 48 ماده است كه پاسخها به روش ليكرت از هرگز( 1) تا هميشه( 5) مشخص شده است.
پرسشنامه CISS سه زمينه ي اصلي رفتارهاي مقابله اي را در برمي گيرد:
-1 مقابله مساله مدار يا برخورد فعال با مساله در جهت مديريت وحل آن.
-2 مقابله هيجان مدار يا تمركز بر پاسخ هاي هيجاني به مساله.
-3 مقابله اجتنابي يا فرار از مساله.
پرسشنامه استاندارد با توجه به اينكه به صورت 5 درجه ليكرت مي باشد حداكثرنمره براي هر ماده 5 و حداقل 1 مي باشد.آزمودني بايستي به همه سوالات پاسخ دهد.اگر آزمودني تعداد 5 سوال يا كمتر از 5 سوال را جواب نداده باشد در زمان نمره گذاري پژوهشگر مي تواند به اين سوالات گزينه 3 را علامت بزند اما در غير اين صورت يعني اگر بيش از 5 سوال بدون پاسخ باشد آن پرسشنامه نمره گذاري نمي شود. دامنه تغييرات سه نوع رفتار رويارويي به اين شكل است كه نمره ي هر يك از رفتارهاي رويارويي سه گانه يعني مسئله مدار، هيجان مدار و اجتنابي از 16 تا 80 است.
به عبارتي شيوه رويارويي غالب فرد با توجه به نمره اي كه در آزمون كسب مي كند مشخص مي شود. يعني هر كدام از رفتارها نمره ي بالاتري را كسب كند،آن رفتار به عنوان شيوه رويارويي فرد در نظر گرفته مي .( شود(اندلر و پاركر 1990 ، به نقل از حاجت بيگي 1379
پايايي و روايي
براي به دست آوردن پايايي پرسشنامه سبك هاي مقابله با استرس در گروه دانشجويان از آلفاي 0 و هيجان مدار پسران / 0 و دختران 85 / كرونباخ استفاده شده است كه در مقابله مساله مدار پسران 92 82 به دست آمده است(فتوت / 0 و دختران 0 / 0 اجتنابي پسران 85 / 0/82 و دختران 85 ضريب اعتبار پرسشنامه با موقعيت هاي استرس زا از طريق آلفاي كرونباخ در روايي / پژوهش قريشي در سطح بالايي( 8133/)
به دست امده است
پرسشنامه مذكور نيز طي تحقيقاتي كه در ايران انجام شده ثابت گرديده است.به منظور محاسبه همبستگي عوامل پرسشنامه مقابله با استرس از ضريب همبستگي پيرسون استفاده گرديده و نتايج ذيل به دست آمده است( همان منبع).