پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف (فرم بلند)
پرسشنامه بهزیستی روانشناختی (فرم بلند)، توسط ریف و کیس در سال 1989 طراحی و تدوین شده است. این پرسشنامه دارای 84 گویه است و با یک مقیاس لیکرت پنج درجهای (کاملا مخالفم تا کاملا موافقم)، با سؤالاتی مانند: (بعضی اوقات من شیوه عمل یا تفکر خود را تغییر میدهم تا بیشتر شبیه اطرافیان خود باشم. وقتی به آنچه در گذشته انجام داده ام و به آنچه که امیدوارم در آینده انجام دهم فکر میکنم، احساس خوبی پیدا میکنم.) بهزیستی روانشناختی را میسنجد.
تعریف مفهومی:
پرسشنامه استاندارد بهزیستی روانشناختی: بهزیستی روانشناختی یک مفهوم چند بعدی است که در برگیرنده: پذیرش خود، روابط مثبت با دیگران، خودمختاری؛ تسلط بر محیط، زندگی هدفمند و رشد شخصی می باشد.
تعریف عملیاتی متغیر پرسشنامه
در این پژوهش منظور از بهزیستی روانشناختی است كه پاسخ دهندهگان به سوالات 84 گویه ای پرسشنامة بهزیستی روانشناختی میدهند.
مولفه های پرسشنامه و پرسشنامه:
هر عامل شامل 14 سوال است.
- پذیرش خود
- رابطه مثبت با دیگران
- خودمختاری
- زندگی هدفمند
- رشد شخصی
- تسلط بر محیط
پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف (فرم بلند)
هدف: ارزیابی بهزیستی روانشناختی دانشجویان دانشگاه ها
سوالات زیر نشان دهنده احساس شما درباره خود و زندگی تان می باشد. به یاد داشته باشید هیچ پاسخ درست و غلطی وجود ندارد.
روایی و پایایی پرسشنامه
روایی ابزار جمع آوری داده ها
اعتبار یا روایی با این مسئله سر و کار دارد که یک ابزار اندازه گیری تا چه حد چیزی را اندازه می گیرد که ما فکر می کنیم (سرمد و همکاران،1390). در پژوهش (بیانی و همکاران، 1387) روایی پرسشنامه توسط اساتید و متخصصان این حوزه تأیید شده است.
پایایی ابزارهای جمع آوری داده ها
قابلیت اعتماد یا پایایی یک ابزار عبارت است از درجه ثبات آن در اندازه گیری هر آنچه اندازه می گیرد یعنی اینکه ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می دهد( سرمد و همکاران،1392). در پژوهش (بیانی و همکاران، 1387) پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ بالای 70/0 به دست آمده است.
متغیر | ضریب پایایی |
بهزیستی روانشناختی | 82/0 |