پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر
پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر ابزاری برای اندازه گیری اضطراب مربوط به مرگ بوده که بیشترین کاربرد را در نوع خود داشته است. این مقیاس ، پرسشنامه ای خود اجرایی متشکل از پانزده سوال بلی – خیر است . این پرسشنامه توسط رجبی و بحرانی (1380 )به فارسی برگردانده شده است.
تعریف متغیر:
پرسشنامه استاندارد اضطراب واکنشی است دربرابر خطری نامعلوم، درونی ، مبهم و منشا آن ناخودآگاه و غیرقابل مهار است و عوامل متعددی ان را ایجاد می کنند.در میان اوناع خاصی از اضطراب که براساس منشا ان شناخته و نامگذاری شده اند اضطراب مرگ یکی از مهمترین انهاست .بلسکی اضطراب مرگ را افکار، ترس ها و هیجانات مرتبط به واقعه پایانی زندگی و فراتر از حالت عادی زندگی می داند .
جونز و همکاران اضطراب مرگ را ترس آگاهانه و ناخودآگاه از مرگ یا مردن می دانند .اضطراب مرگ مفهومی پیچیده است که به سادگی قابل توضیح نیست و به طور کلی شامل مفاهیم ترس از مرگ خود و دیگران است .شامل پیش بینی مرگ خود و ترس از فرایند مرگ و مردن در مورد افراد مهم زندگی است (گریر،2002)
اضطراب مرگ: اضطراب مرگ به عنوان یک ترس غیر عادی و بزرگ از مرگ، همراه با احساساتی از وحشت از مرگ با دلهره هنگام فکر به فرآیند مردن یا چیزهایی که پس از مرگ رخ می دهند، تعریف می شود (رایس، ۲۰۰۹).
تعریف عملیاتی
اضطراب مرگ: عبارت است از، نمره ای که فرد در مقیاس اضطراب مرگ تمپلر که توسط تمپلر (۱۹۷۰)، ساخته شده، کسب می کند. در این پرسشنامه، نمره بالاتر از ۷ به عنوان نشانه ی وجود اضطراب مرگ در نظر گرفته شده است.
مولفه ها :
1.اضطراب مرگ صرف
2.عامل عمومی
- ترس از درد و جراحی
نمره گذاری و تفسیر پرسشنامه :
دانلود پرسشنامه پاسخ بلی نشانه وجود اضطراب در فرد است . دامنه نمره های این مقیاس از صفر تا پانزده است و نمره زیاد ( نمره بالاتر از متوسط ” نمره 8″ ) معرف درجه ی بالایی از اضطراب مرگ است . به این ترتیب نمره های این مقیاس بین صفر تا 15 متغیر است که نمره بالا معرف اضطراب بالاتر افراد در مورد مرگ است.
پایایی و روایی پرسشنامه اضطراب مرگ:
بررسی های به عمل آمده درباره اعتبار مقیاس اضطراب مرگ ، نشان می دهد که این مقیاس از اعتبار قابل قبولی بهره مند است. ساینو و کلاین 42 (1996 م) ، ضرایب آلفای کرانباخ را برای عامل های سه گانه ای که با روش تحلیل عوامل و ویرایش ایتالیایی این مقیاس به دست آمده اند، به ترتیب 68/0 ، 49/0 و 60/0 گزارش کرده اند. تمپلر (1970م) ضزیب بازآزمایی مقیاس را 83/0 به دست آورده است .
همچنین پایایی پرسشنامه در پژوهش قاسم پور و همکاران(1391) با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 65% به دست آمد
در پژوهش رجبی و بحرانی (1380) برای بررسی روایی، از مقیاس اضطراب آشکار استفاده شد که نتیجه 34% همبستگی را نشان داد.