پرسشنامه ریسک پذیری سگال و همکاران (2005)
پرسشنامه ریسک پذیری : این پرسشنامه جهت سنجش ریسک پذیری براساس نظریه سگال و همکاران (2005) درباره ریسک پذیری ساخته شده است. این پرسشنامه دارای 15 سوال با مقیاس لیکرت 5 گزینه ای کاملاً موفقم نمره 5، موافقم نمره 4، تاحدودی موافقم نمره 3، مخالفم نمره 2، و کاملاً مخالفم نمره 1 می باشد. پرسشنامه مذکور ریسک پذیری افراد را در سه بعد تمایل به انتخاب هدف های سخت در زندگی ( سوالات 1 تا 5)، تمایل به انجام کارهایی با درآمد معقول و امنیت شغلی ( سوالات 6 تا 10)، و تمایل به اجرایی پروژه های جدید و ریسک آور ( سوالات 11 تا 15) است.
پایایی و روایی
ارمشی (1390) پایایی این پرسشنامه را به روش آلفای کرونباخ 89/0 و روایی ان را براساس نظر 5 تن از اساتید دانشگاه 87/0 ذکر کرده است.
ریسک پذیری چیست ؟
پرسشنامه استاندارد اگر بخواهیم خیلی ساده این موضوع ریسک پذیری چیست را توضیح دهیم یعنی تصمیم بگیرید سفری از نقطه “الف” به نقطه “ب” داشته باشید بدون اینکه تا حالا آن را تجربه کرده باشید. شاید در ابتدا کلمه ریسک شمارا بترساند و احساس کنید افرادی که ریسکپذیر هستند افراد بسیار خاص دلیر و شجاع هستند که از هیچچیز نمیترسند. درصورتیکه این نوع نگاه به این مسئله بسیار اشتباه است و ترس در وجود همه انسانها است تنها تفاوتی که در وجود این افراد است اینکه باوجود ترسهایی که دارند اقدامات لازم را انجام میدهند و خود را تسلیم ترس نمیکند
آیا همه انسانها از ابتدا ریسکپذیر هستند؟
همه انسانها در بطن تولد بسیار ریسکپذیر هستند.اگر به یک کودک نگاه کنید در ابتدا از هیچچیز نمیترسد و دوست دارد که همهچیز را امتحان کند.اما بهمرورزمان و القاء ترسهای مختلف توسط والدین و اطرافیان، کمکم این حس در او کم میشود و ترسهای مختلف جای آن شجاعت ذاتی را میگیرند و همین میشود که افراد در بزرگسالی ترسهای مختلف را تجربه میکند.