دانلود ترجمه مقاله توسعه پایدار انرژی تجدیدپذیر با MCDM – الزویر ۲۰۱۷

دانلود مقاله توسعه پایدار انرژی تجدید پذیر با MCDM – الزویر ۲۰۱۷:در کشورهای در حال توسعه، خط مشی‌ها برای فراهم ساختن نیازهای انرژی مدرن در سطوح متمایز که نیاز به ارزیابی بهتر در همکاری با معیارهای مختلف دارند بازنگری می‌شوند. با ملاحظه‌ی فاکتورها و سناریوهای متعدد پایداری، مدل MCDM برای چنین هدف انقلابی، مناسب‌ترین است. به منظور دستیابی به بهترین راه‌حل که بر همه‌ی مسائل محلی و زیست محیطی در کاربرد زمان-واقعی غلبه کند، مدل MCDM باید بر اساس معیارهای متعدد شامل سناریوهای مختلف استفاده شود. این مقاله ابعاد ضروری تکنیک‌های MCDM، مدل‌های MCDM انرژی-محور را خلاصه می‌کند و شاخص‌های مختلف عملکرد را که می‌توانند برای پردازش مسائل کلیدی برای دستیابی به اهداف پایداری در کشورهای در حال توسعه به ویژه در نواحی روستایی مورد بهره‌برداری قرار گیرد، مطرح می‌کند.

عنوان فارسی مقاله:بررسی تصمیم‌ گیری چند معیاری (MCDM) در جهت توسعه‌ پایدار انرژی تجدیدپذیر
عنوان انگلیسی مقاله:A review of multi criteria decision making (MCDM) towards sustainable renewable energy development
سال انتشار میلادی:2017
نشریه:Database: Elsevier – ScienceDirect (ساینس دایرکت)بررسی انرژی پایدار و تجدید پذیر – Renewable and Sustainable Energy Reviews
کلمات کلیدی فارسی:توسعه‌ پایدار، انرژی تجدیدپذیر، تصمیم‌گیری چند-معیاری، برنامه‌ریزی انرژی
کلمات کلیدی انگلیسی:Multiple criteria decision makingSustainable DevelopmentRenewable EnergyEnergy Planning
تعداد صفحات ترجمه شده:36 صفحه با فونت ۱۴ B Nazanin
نویسندگان:AbhishekKumaraBikashSahbArvind R.SinghcYanDengaXiangningHeaPraveenKumarbR.C.Bansal
موضوع:انرژی های تجدیدپذیرتحقیق در عملیات
دسته بندی رشته:انرژیمدیریت
فرمت فایل انگلیسی:14 صفحه با فرمت pdf
فرمت فایل ترجمه شده:Word
کیفیت ترجمه:عالی
نوع مقاله:isi
تعداد رفرنس: 

مقاله انگلیسی+ترجمه فارسی

فهرست مقالات

چکیده
۱٫ پیشگفتار
۲٫ تجزیه و تحلیل تصمیم‌گیری چند-معیاری
۳٫ مدل‌های MCDM در برنامه‌ریزی انرژی
۳٫۱٫ مدل‌های سنجش ارزش
۳٫۲٫ مدل‌های سطح هدف، آرمان و مرجع
۳٫۳٫ مدل‌های برتر
۴٫ شاخص‌ها/معیارهای عملکرد و طرحواره‌های برنامه‌ریزی انرژی در مدل‌های MCDM
۵٫ بحث
۶٫ نتیجه‌گیری


چکیده

در عصر جاری توسعه‌ی پایدار، با توجه به مشارکت معیارهای مختلف، مانند معیارهای فنی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی، برنامه‌ریزی انرژی پیچیده شده است. این به نوبه‌ی خود، محدودیت‌های مهمی را برای تصمیم‌گیرندگان در بهینه‌سازی مستقل و گسسته‌ جایگزین‌های انرژی به ویژه در جوامع روستایی ایجاد می‌کند. علاوه‌براین، محدودیت‌های توپوگرافی مربوط به سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر، که عمدتا در طبیعت توزیع می‌شوند، برنامه‌ریزی انرژی را پیچیده‌تر کرده‌اند. در چنین مواردی، تجزیه و تحلیل تصمیم، نقشی حیاتی را برای طراحی چنین سیستم‌هایی با در نظر گرفتن معیارها و اهداف مختلف حتی در سطوح تجزیه شده‌ی برق‌رسانی ایفا می‌کند.

تصمیم‌گیری چند-معیاری (MCDM)، شاخه‌ای از پژوهش عملیاتی است که به دنبال یافتن نتایج بهینه در سناریوهای پیچیده‌ی شامل شاخص‌های مختلف و معیارها و اهداف متعارض است. این ابزار، با توجه به انعطاف‌پذیری که آن برای تصمیم گیرندگان در تصمیم‌گیری با ملاحظه‌ی همزمان همه‌ی معیارها و اهداف فراهم می‌کند، در زمینه‌ی برنامه‌ریزی، روز به روز محبوب‌تر می‌شود. این مقاله، بینشی را در زمینه‌ی تکنیک‌های مختلف MCDM، پیشرفت ایجاد شده با ملاحظه‌ی کاربردهای انرژی تجدیدپذیر در روش‌های MCDM و چشم‌اندازهای آینده در این ناحیه توسعه می‌دهد. بررسی گسترده‌ای در زمینه‌ی انرژی پایدار با بهره‌گیری از تکنیک MCDM انجام شده است.


Abstract

In the current era of sustainable development, energy planning has become complex due to the involvement of multiple benchmarks like technical, social, economic and environmental. This in turn puts major constraints for decision makers to optimize energy alternatives independently and discretely especially in case of rural communities. In addition, topographical limitations concerning renewable energy systems which are mostly distributed in nature, the energy planning becomes more complicated.

In such cases, decision analysis plays a vital role for designing such systems by considering various criteria and objectives even at disintegrated levels of electrification. Multiple criteria decision making (MCDM) is a branch of operational research dealing with finding optimal results in complex scenarios including various indicators, conflicting objectives and criteria. This tool is becoming popular in the field of energy planning due to the flexibility it provides to the decision makers to take decisions while considering all the criteria and objectives simultaneously. This article develops an insight into various MCDM techniques, progress made by considering renewable energy applications over MCDM methods and future prospects in this area. An extensive review in the sphere of sustainable energy has been performed by utilizing MCDM technique.


نمونه ترجمه مقاله:

دانلود مقاله توسعه پایدار انرژی تجدید پذیر

  1. پیشگفتار

تقریبا 2/1 میلیارد نفر، یعنی حدود 17 درصد جمعیت زمین، دسترسی به برق ندارند، از این میان، تقریبا 635 میلیون نفر در آفریقا و 237 میلیون نفر در هند زندگی می‌کنند [1]. هنوز 7/2 میلیارد دلار نفر از جمعیت جهان، برای تامین نیازهای انرژی خود، به منابع انرژی سنتی مانند قالب‌های پشکل تثبیت شده[1]، هیزم و غیره وابسته هستند [2]. مهمتر از همه این که 95 درصد این جمعیت از نواحی روستایی محروم از منابع انرژی مدرن هستند [1،2]. این وابستگی به منابع سنتی، نه تنها دارای اثرات منفی روی سلامت انسان است بلکه همچنین به دلیل جنگل‌زدایی جهانی و انتشار گازههای گلخانه‌ای، محیط زیست را نیز تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد [2]. مجمع عمومی سازمان ملل متحد[2] (UN)، با اشاره به اهمیت مانع انرژی برای توسعه‌ی پایدار، به طور واضح دهه‌ی 2024-2014 را به عنوان «دهه‌ی انرژی پایدار برای همه»، یعنی «تضمین دسترسی به انرژی مقرون به صرفه، قابل اطمینان، پایدار و مدرن برای همه»، اعلام کرد [3]. برای هر کشور در حال توسعه، انرژی مازاد، کلید اصلی به منظور دستیابی به اهداف خود و پشتیبانی از اقتصاد در حال گسترش خود است. با این وجود، توسعه‌ی پایدار، انرژی به شدت قابل اطمینان و مقرون به صرفه را فراهم می‌کند که همچنین نسبت به صنایعی که موجب همه نوع مسائل زیست محیطی می‌شوند حساس است [4]. منابع انرژی سبز می‌توانند نقش بسیاری مهمی را در حل مسائل زیست محیطی که در مسیر توسعه‌ی پایدار ایجاد می‌شوند ایفا کنند. از این‌رو، برای پیشرفت کشورهای در حال توسعه در مسیر توسعه بدون آسیب رساندن به محیط زیست، منابع انرژی پایدار و تجدیدپذیر می‌توانند مفید واقع شوند. در کشورهایی مانند هند، تقریبا 30 درصد انرژی مورد نیاز وابسته به منابع انرژی تجدیدپذیر[3] (RES) است که شامل منابع آبی[4]، پروژه‌های کوچک آبی[5] (SHP)، گازسوز کننده‌ی زیست توده[6] (BG)، نیروی زیست توده[7] (BP)، زباله‌های شهری و روستایی[8] (U & $2 I)، و انرژی باد هستند [5].

[1] solidified dung cakes

[2] United Nation (UN) general assembly

[3] Renewable Energy Sources

[4] Hydro

[5] Small Hydro Project

[6] Biomass Gasifier

[7] Biomass Power

[8] Urban and Industrial waste

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *