پرسشنامه حساسیت اضطرابی تيلور و کاکس (1998)
پرسشنامه حساسیت اضطرابی: پرسشنامه توسط تيلور و کاکس (1998) طراحی و اعتباریابی شده است، این پرسشنامه شامل 30 گویه بسته پاسخ بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت می باشد، این مقیاس چهار عامل ترس از نشانههاي تنفسی، ترس از واکنشهاي اضطرابي قابل مشاهده در جمع، ترس از نشانههاي قلبي عروقي، ترس از عدم مهار شناختي را مورد سنجش قرار می دهد، این پرسشنامه توسط دهقان (1392) اعتباریابی شده است.
شیوه نمره گذاری
پرسشنامه استاندارد طيف مورد استفاده در پرسشنامه بر اساس طيف پنج گزينهاي ليكرت ميباشد (شامل: خيلي كم، كم، تا اندازهاي، زياد و خيلي زياد) در جدول زیر نشان داده شده است.
مقياس درجهبندي سوالهاي پرسشنامه های پژوهش بر اساس مقياس پنج درجهاي ليكرت
گزينه انتخابي | خيلي زياد | زياد | تا اندازهاي | كم | خيليكم |
امتياز | 5 | 4 | 3 | 2 | 1 |
تعاریف نظری
دانلود پرسشنامه حساسيت اضطرابي: حساسيت اضطرابي يك سازه تفاوتهاي فردي است كه در آن فرد از نشانههاي بدني كه با انگيختگي اضطرابي (افزايش ضربان قلب، تنگي نفس، سرگيجه) مرتبط است، ميترسد و اصولاً از اين عقيده ناشي ميشود كه اين نشانهها به پيامدهاي بالقوه آسيبزاي اجتماعی، شناختي، و بدني منجر ميشود (ديكان و همکاران، 2003). حساسيت اضطرابي عامل آسيبپذيري در مورد اضطراب و اختلالات اضطرابي است که امروزه توجه علمي بسياري به سوي آن معطوف شده است.
حساسيت اضطرابي، يك سازه تفاوتهاي فردي است كه در آن فرد از نشانههاي بدني كه با برانگيختگي اضطرابي (افزايش ضربان قلب، تنگي نفس، سرگيجه) مرتبط است، ميترسد و اصولاً از اين عقيده ناشي میشود كه اين نشانهها به پيامدهاي بالقوه آسيبزاي اجتماعي، شناختي، و بدني منجر ميشود. بر اساس نظر مؤلفان، حساسيت اضطرابي، علائم اختلالات اضطرابي را تشديد ميکند. افراد با حساسيت اضطرابي بالا پاسخ برانگيختگي خود را آزار دهنده مييابند و بنابراين تجربه اضطراب در پاسخ به محرک تقويت ميشود. بر اين اساس، اين سازه نقش مهمي در گسترش و تداوم اختلالات اضطرابي بازي ميکند(دهقان، 1392).
تعاریف عملیاتی
تعريف عملياتي: نمرهاي که آزمودني در مقياس حساسيت اضطرابي (ASI-R)که توسط تيلور و کاکس در سال 1998 ساخته شده، بهدست
روایی و پایایی
پایایی پرسشنامه در پژوهش دهقان(1392) بر اساس ضریب الفای کرونباخ 87/0 محاسبه شده است.
تيلور و كاكس در بررسي همساني دروني اين مقياس ضرايب آلفاي بين 83/0 تا 94/0 را گزارش کردهاند. به طورکلي، مطالعات نشان ميدهد که «شاخص تجديد نظر شده حساسيت اضطرابي» داراي روايي و اعتبار مطلوبي ميباشد (مراديمنش، 1386). اين پرسشنامه توسط مراديمنش (1386) در ايران هنجاريابي شد. از 36 گويه 6 گويه به دليل عدم تناسب با عاملهايي که در آن قرار گرفته بودند از تحليل حذف شدند. نتيجه تحليل عامل تأييدي با استفاده از چرخش واريماکس و بر اساس آزمون اسکري بيانگر وجود چهار عامل «ترس از نشانههاي قلبي عروقي- معدهاي رودهاي»، «ترس از نشانههاي تنفسي»، «ترس از واکنشهاي اضطرابي قابل مشاهده در جمع» و«ترس از عدم مهار شناختي» در اين شاخص بود، که در مجموع بيش از 58 درصد واريانس کل آزمون را تبيين کردند. اعتبار اين شاخص بر اساس سه روش همساني دروني، بازآمايي و تنصيفي محاسبه شد که براي کل مقياس به ترتيب ضرايب اعتبار 93/0، 95/0، و 97/0 بهدست آمد. همچنين، ضرايب اعتبار خرده مقياسها بر اساس روشهاي همساني دروني، بازآزمايي، و تنصيفي محاسبه شد که به ترتيب بين 82/0 تا 91/0، 92/0 تا 96/0 و 76/0 تا 90/0 بهدست آمد. روايي شاخص تجديد نظر شده حساسيت اضطرابي از طريق اجراي همزمان با پرسشنامه «فهرست بازبيني شده تجديد نظر شده 90 نشانگاني» انجام شد که ضريب همبستگي 56/0 حاصل آن بود. ضرايب همبستگي بين خرده مقياسهاي شاخص تجديد نظر شده حساسيت اضطرابي با نمره کل در حد رضايت بخش و بين 74/0 تا 88/0 متغير بود. همبستگي بين خرده مقياسها نيز بين 40/0 تا 68/0 متغير بود (مرادي منش، 1386).