پرسشنامه استاندارد تناسب تخصصی شغل با شاغل
پرسشنامه استاندارد تناسب تخصصی شغل با شاغل توسط اقای احمدی در سال ۱۳۹۴ساخته شد.پرسشنامه با الگو گرفتن از مدل هاکمن و اولدهام(۱۹۸۰) می باشد.این پرسشنامه دارای ۵ سوال در یک بعد می باشد و با هدف شناسایی تناسب تخصصی شغل با شاغل طراحی شده است.طیف لیکرت به دست امده پرسشنامه ۸۷/. می باشد.
تعریف مفهومی متغییر پرسشنامه :
تناسب شغل و شاغل یعنی اینکه برای هر فرد در سازمان باید شغل مناسب با ویژگیهای شخصیتی آن فرد باشید تا موجب افزایش رضایت شغلی فرد و در نتیجه افزایش بهره وری و کارائی در سازمان شود. هر قدر افرادشاغل در یک سازمان از شغل خود رضایت داشته باشند، به همان اندازه برای سازمان در رسیدن به اهداف خود مفیدتر خواهند بود.
اگر شخصیت افراد و نوع شغل آنها با هم متناسب باشد، رضایت شغلی به بالاترین حد میرسد و در نتیجه جا به جایی کارکنان به پایینترین میزان، تنزل پیدا میکند.
اشخاص از بسیاری جهات با یکدیگر متفاوتند. هر یک از افراد صفات و ویژگیهایی دارند که در مجموع ویژگیهای شخصیتی آنها را تشکیل میدهد. هرچند بعضی اشخاص شباهتهایی با هم دارند، اما هیچ گاه دو نفر به طور کامل شبیه هم نیستند.
شخصیت را شاید بتوان اساسیترین موضوع علم روان شناسی دانست؛ زیرا محور اساسی بحث در زمینه هایی مانند یادگیری، انگیزه، ادراک، تفکر، عواطف و احساسات، هوش و مواردی از این قبیل است.
تعریف عملیاتی متغییر پرسشنامه
در این پژوهش منظور از تناسب تخصصی شغل با شاغل نمرهای است که کارکنان به سوالات ۵گویه ای پرسشنامه تناسب تخصصی شغل با شاغل میدهند .
مولفه های پرسشنامه :
مولفه های پرسشنامه |
سوالات |
تناسب تخصصی شغل با شاغل | ۵-۱ |