پرسشنامۀ زمینهیابی تجارب خواب آیوا (ISES)( واتسون ،2001)
پرسشنامه زمینهیابی تجارب خواب توسط واتسون (2001) برای نخستین بار عوامل نسخۀ مقدماتی 19 گویهای پرسشنامۀ زمینهیابی تجارب خواب آیوا را تحلیل کرد. او 10 عامل از بهترین عوامل مشخص شده را در یک مقیاس کلی جمع کرد که فراوانی رؤیاهای بیداری، رؤیاهای واضح، حملات خواب، کابوسها و رؤیاهای تکراری را ارزیابی میکرد.
نتایج بررسیهای واتسون منجر به ایجاد دو مقیاس شد: 1) تجارب عمومی خواب (GSE) و 2) رؤیاهای روشن (LD). مقیاس نخست، اولین مقیاس مشتق شده از تحلیل عاملی است که دامنۀ گستردهای از تجارب مرتبط با خواب را میسنجد. این مقیاس شامل چندین شاخص رایج حملات خواب (خشک زدگی، تصاویر ذهنی پیش خواب و پس خواب، رؤیاهای سقوط کردن) و مواردی که رؤیاهای سخت و غیر معمول را منعکس میکند (کابوسها، رؤیاهای تکراری، رؤیاهای پیشگویانه و رؤیاهایی که رؤیابین در آن میمیرد) و یک مجموعه از پدیدههای جالب شبانه (رویدادهای بیداری، احساس حضور کسی که واقعا وجود ندارد)، بود.
تعریف مفهومی متغییر پرسشنامه :
خواب های هر کس از اسرار شخصی او است و نباید برای دیگران بازگو شود مگر برای افرادی که محرم اسرار و راز نگهدار باشند و یا بخواهند خواب انسان را تعبیر کنند . بیان خواب برای دیگران گاه موجب سوء استفاده دیگران می گردد و موجب می شود دیگران از حالات روحی و روانی انسان آگاه گردند و از این نظر کار درستی نیست .
تعریف عملیاتی متغییر پرسشنامه
در این پژوهش منظور پرسشنامه استاندارد تجارب خواب نمرهاي است كه کارکنان به سوالات 19سوال پرسشنامة تجارب خواب میدهند
مولفه های پرسشنامه :
مولفه |
منبع | سوالات |
تجارب خواب | ( واتسون ،2001) |
1-19 |
خواب
مقابل بیدار(هماهنگی توانایی ارادی واگاهی نسبت به این توانایی) خواب عبارت است ازعدم توانایی ارادی درکنترل محیط فیزیکی و کاهش یا فقدان سطح هوشیاری، تعلیق نسبی ادراکات حسی و غیرفعال شدن تقریباً تمام عضلات ارادی در زمان استراحت بهطوریکه فعالیت بدن و ذهن تغییر کرده و توهمهای بینایی جایگزین تصاویر واضح واقعی بشوند. در بین پستانداران، پرندگان، ماهیان و دیگر جانوران مراحل خواب و بیداری وجود دارد. خواب برای سلامت و بازسازی سیستم اعصاب، سیستم ایمنی و سیستم عضلانی_اسکلتی انسانها و جانوران اهمیت دارد.