پرسشنامه مقاومت نسبت به تغییر سازمان (وین،2001)
پرسشنامه مقاومت نسبت به تغییر سازمان : پرسشنامه مقاومت نسبت به تغییر سازمان توسط وین (2001) ساخته شده است که از 20تشکیل شده است که بر اساس طیف لیکرت 5 گزینه ای (کامل مخالفم تا کاملا موافقم)نمره گذاری شده است و الفای کرونباخ به دست آمده بالای 70 درصد می باشد.
تعریف مفهومی متغییر پرسشنامه :
به اعتقاد رابینز و دی سنزو [2] (1998) تغییر، یک واقعیت سازمانی است که در محیط، ساختار، فناوری، یا افراد یک سازمان ایجاد میشود. آنها معتقدند که اگر تغییر و تحولی در کار نبود، کار مدیران نسبتاً ساده بود و برنامهریزی بدون مشکل بود؛ زیرا امروز با فردا فرقی نمیکرد و مشکل مربوط به طراحی سازمان نیز حل میشد. از آنجا که محیط باثبات بود، نیازی به تطبیق نبود. همین طور هم تصمیمگیری به شدت ساده بود، زیرا پیامد هر تصمیمگیری با قطعیت قریب به یقین قابل پیشبینی بود. کار مدیران ساده بود اگر رقبا تولیدات و خدمات جدید معرفی نمیکردند، اگر مشتریان درخواستهای تازه مطرح نمیکردند، اگر فناوری هیچ گاه ترقی نمیکرد، یا اگر نیازهای کارکنان همیشه یکسان بود (ص 242).
پرسشنامه استاندارد همان طور که تغییر اجتناب ناپذیر است، وجود مقاومت در برابر آن نیز حتمی است. شاید تعجبآور باشد که سازمانها هم باعث ایجاد تغییر و هم باعث ایجاد مقاومت در برابر تغییر میشوند. همچنین فشارهایی که ایجاد تغییر را باعث میشوند به یکدیگر وابسته بوده و از راههای مختلف بر سازمان اثر میگذارند. آنها چالشهای جدیدی را ایجاد میکنند و زمان لازم برای واکنش در برابر مشکلات را کاهش میدهند، بنابراین تمامی سازمانها باید برای بقای خود تغییر کنند. اکنون بحث بر سر آن نیست که تغییر لازم است یا خیر، بلکه بحث بر سر چگونگی ایجاد تغییر میباشد (مورهد/گریفین [3]، 1380).
به اعتقاد رابینز (1996) معمولاً تغییرات را به چهار نوع تغییر در ساختار، فناوری، افراد و مکان تقسیم مینمایند. برای ایجاد تغییر در ساختار باید در روابط سازمانی یا شیوههای ایجاد هماهنگی تغییراتی داد، شغلها و کارها را مجدداً طرحریزی کرد یا از نظر ساختاری دست به تغییرات زد. در تغییر فناوری، شیوهای که کارها انجام میشود و نحوه استفاده از وسایل و ماشینآلات تغییر میکند. منظور از تغییر در مکان این است که شیوه استقرار سیستم و دستگاهها تغییر یابند و نهایتاً مقصود از تغییر در افراد این است که در نگرش، مهارت، انتظارات، پنداشتها و برداشتها تغییراتی ایجاد گردد (اخوان صراف/آراسته، 1385). در ادامه به شرح هر یک از انواع تغییر خواهیم پرداخت.
ابعاد
دانلود پرسشنامه اضطراب و پریشانی : سوالات 1-2-3-20
ارزشمندی ؛ شادی ؛ رضایت از خود : 4-5-6-7
گذشته نگری:8-9
منفی نگری:10-11-18-19
خوشبینی:12-13-14-17
دروری از ابهام: 15-16
تعریف عملیاتی متغییر پرسشنامه
در این پژوهش منظور مقاومت نسبت به تغییر سازمان نمرهاي است كه کارکنان به سوالات 20سوال پرسشنامة مقاومت نسبت به تغییر سازمان میدهند