پرسشنامه نگرانی پن استت زینبارگ و بارلو (PSWQ)
پرسشنامه نگرانی : پرسشنامه نگرانی پن استت (PSWQ) در سال 1990 توسط زینبارگ و بارلو ساخته شده است که نوعی ابزار خودسنجی برای تشخیص صفت نگرانی و شامل 16 ماده است. این ماده ها برای دستیابی به ابعاد عمومیت، شدت و کنترل ناپذیری نگرانی مرضی طراحی شده اند. هر ماده روی یک مقیاس 5 گزینه ای (1=به هیچ وجه در مورد من صادق نیست تا 5=بسیار زیاد در مورد من صادق است) رتبه بندی می شود. PSWQ ویژگیهای روان سنجی بسیار مطلوبی دارد.
- روایی و پایایی:
سازگاری درونی ضریب آلفا برای این ابزار 94/0 گزارش شده و از نظر روایی نیز این ابزار به خوبی می تواند بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر را از بیماران افسرده جدا کند. افزون بر این، روایی سازه ای این ابزار در بررسیهای تحلیل عاملی به تأیید رسیده است (زینبارگ و بارلو 1996؛ فرسکو، هیم برگ و مین و تورک 2002).
پایایی آزمون – آزمون مجدد آن 90/0 و ضریب آلفا 94/0 میباشد (بخشی پور، 1383).
- نمره گذاری پرسشنامه:
پرسشنامه استاندارد محدوده نمره گذاری این پرسشنامه بین 16 تا 80 میباشد. در یازده آیتم نمره های بالاتر بر نگرانی بیشتر دلالت دارند. پنج آیتم دیگر نداشتن مشکلات در ارتباط با نگرانی را نشان می دهند که این آیتم ها معکوس نمره گذاری می شوند.
آیتم های نمره گذاری معکوس: 1-3-8-10-11
نمره 16 تا 39: نگرانی کم
نمره 40 تا 59: نگرانی متوسط
نمره 60 تا 80: نگرانی زیاد
نگرانی
دانلود پرسشنامه نگرانی یا دلواپسی یک واکنش طبیعی است که در آن ذهن تلاش میکند با عامل تهدید بیرونی مبارزه کند و جلوی آن را بگیرد. احساس نگرانی با اضطراب یا توجه بیش از حد به مسائل واقعی یا خیالی همراه است. این مسائل معمولاً یا به خود شخص مربوط است مانند مسائل مالی و سلامتی، یا به محیط اطراف وی مانند آلودگی محیط و تغییرات تکنولوژی یا جامعه. اکثر مردم با نگرانیهای کوتاه مدت در زندگی خود روبرو بودهاند. نگرانی به اندازهٔ طبیعی خود میتواند تأثیرات مثبتی داشته باشد، چون باعث میشود که فرد اقدامات پیشگیرانه انجام دهد (مانند بستن کمربند ایمنی خودرو) یا از ریسکهای خطرناک پرهیز کند. (مانند عصبانی کردن حیوانات وحشی یا بدمستی) و در برخی موارد نگرانی ممکن است تأثیرات منفی داشته باشد (مانند بروز افسردگی).نگرانی بیشتر مربوط به آینده میباشد.چیزهایی که هنوز اتفاق نیافتاده اند