پرسشنامه استاندارد توانمند سازی کارکنان راسل و همکاران(2003)
پرسشنامه استاندارد توانمند سازی کارکنان توسط راسل و همکاران در سال 2003 ساخته شد و دارای 20 سوال بوده و 2 مولفه(ساختاری و روانشناختی) می باشد. و بر اساس طیف لیکرت از (کاملا مخالفم تا کاملا موافقم )نمره گذاری شده است و طیف لیکرت به دست امده80/0 می باشد.
تعریف مفهومی متغییر پرسشنامه :
توانمندسازي، مفهومي چند وجهي است كه در مديريت، روانشناسي، انسان شناسي اجتماعي، علوم سياسي و پزشكي مورد استفاده قرار ميگيرد. توانمندسازي بيشتر به شرايطي اطلاق ميشود كه طي آن، قدرت در اختيار باشد و اين توانايي وجود داشته باشد كه بتوان با بهره برداري لازم، از مزاياي آن بهره مند شد(غزنوي اسکويي،1391).
توانمندسازي فرايند توسعه است و باعث افزايش توان كاركنان براي حل مشكل و ارتقاي بينش سياسي و اجتماعي آنها ميشود و كاركنان را قادر ميكند كه عوامل محيطي را شناسايي كنند و آنها را در كنترل خود داشته باشند.
به اعتقاد لاوراك (1998)بسياري از تعاريف توانمندسازي، ارزشي مثبت و فراگير دارند و روانشناسان آنها را در كشورهاي صنعتي، بسط و توسعه داد ه اند. تعاريف مذكور، بيانگر اين نظريه هستند كه توانمندسازي بايد از داخل يك گروه نشأت گيرد و نميتوان آن را به يك گروه و جامعه داد.
تعریف عملیاتی متغییر پرسشنامه
در این پژوهش منظور از توانمند سازی کارکنان نمرهاي است كه کارکنان به سوالات20گویه ای پرسشنامة توانمند سازی کارکنان میدهند .
مولفه های پرسشنامه :
مولفه های پرسشنامه |
سوالات |
ساختاری |
10-1 |
روانشناختی |
20-11 |
تعریف مفهومی متغیر :
تعریف عملیاتی:
مولفه:2
سوالات:20
تحلیل بر اساس میزان نمره پرسشنامه:
روایی پرسشنامه:
پایایی پرسشنامه:
منبع:
فرمت:word
تعداد صفحات:6