دانلود ترجمه مقاله امواج التراسونیک هدایت شده برای تشخیص واکنش در میله ها به طور جزئی تعبیه شده است – الزویر ۲۰۱۸: موج های هدایت شده تحریک می شوند و در انتهای آزاد میله با استفاده از محرک های پیه زو اندازه گرفته می شود. بازتاب های مشخصه در سیگنال های ثبت شده برای لنگرهای دارای سه محل جداشدگی و پنج طول جداشدگی شناسایی می شوند. نتیجه های به دست آمده نشان می دهند به رغم این ضخامت کم جداشدگی (60 میکرومتر)، استفاده از موج های هدایت شده روش کارآمدی برای ردیابی جداشدگی چسبی در مرحله های اول است.
عنوان فارسی مقاله: |
امواج التراسونیک هدایت شده برای تشخیص واکنش در میله ها به طور جزئی تعبیه شده است
|
عنوان انگلیسی مقاله: | |
سال انتشار میلادی: | 2018 |
نشریه: |
Database: Elsevier – ScienceDirect (ساینس دایرکت) Journal: Construction and Building Materials – Volume 168, 20 April 2018, Pages 124-142 |
کلمات کلیدی فارسی: | |
کلمات کلیدی انگلیسی: |
Non-destructive testing
Guided wave propagation
Embedded bar
Ground anchor
Debonding
Steel/grout interface
|
تعداد صفحات ترجمه شده: | 44 صفحه با فونت ۱۴ B Nazanin |
نویسندگان: |
Beata Zima, Magdalena Rucka,
|
موضوع: | سازه, |
دسته بندی رشته: | مهندسی عمران |
فرمت فایل انگلیسی: | 19 صفحه با فرمت pdf |
فرمت فایل ترجمه شده: | Word |
کیفیت ترجمه: | عالی |
نوع مقاله: | isi |
تعداد رفرنس: | دانلود ترجمه مقاله امواج التراسونیک |
مقاله انگلیسی+ترجمه فارسی
فهرست مطالب
چکیده
کلمات کلیدی
1.مقدمه
2. زمینۀ نظری انتشار هدایت شدۀ موج در موجبرهای استوانه ای
تصویر 1. نمای شماتیک موجبرهای استوانه ای. a) میلۀ آزاد b) میلۀ کاملاً خوابانده c) میلۀ تا اندازه ای خوابانده.
تصویر 2. منحنی های پراکندگی سرعت گروهی میلۀ فولادی به قطر 1 سانتی متر ( E = 207 GPa, v = 0.3, p = 7894 kg/ m3)و منحنی های پراکندگی میلۀ فولادی به قطر 1 سانتی متر خوابانده شده در دوغاب با ضخامت 17.5 mm (E = 33 GPa, v = 0.2, q = 2067 kg/m3)
2.1 انتشار موج در میله های آزاد و کاملاً خوابانده
2.2 انتشار موج در نمونه های با بخشی خوابانده شده و پیوند کامل
تصویر 3. انتشار موج در میلۀ تا اندازه ای خوابانده شده و کاملاً پیوندخورده با پوشش دوغاب: a) پراش موج در انتهای تقریبی بخش خوابانده شده b) انتشار چندحالته و جدایی حالت در بخش خوابانده شدۀ میله c) تبدیل حالت در بخش آزاد میله d) شمای سیگنال های ثبت شده در دو انتهای نمونه.
2.3 انتشار موج در نمونه های تا قسمتی خوابانده شده با جداشدگی
2.3.1. جداشدگی در ابتدای بخش خوابانده شده
تصویر 4. نتایج روش المان محدود برای انتشار موج در نمونۀ تااندازه ای خوابانده شده با پیوند کامل: (a) 0.1 ms; (b) 0.16 ms; (c) 0.25 ms; (d) 0.38 ms; (e) 0.59 ms; (f) 0.73 ms.
تصویر 5. منحنی های پراکندگی سرعت گروهی میلۀ فولادی به قطر 1 سانتی متر
تصویر 6. انتشار موج در میلۀ تا اندازه ای خوابانده شده با جداشدگی در ابتدای بخش خوابانده شده: a)پراش موج در انتهای جداشدگی b)انتشار چندحالته در بخش روکش دار c)شماهای سیگنال های ثبت شده در دو انتهای نمونه.
تصویر 7. نتایج روش المان محدود انتشار موج در نمونۀ تا اندازه ای خوابانده شده با جداشدگی در ابتدای بخش خوابانده شده: (c) 0.27 ms, (b) 0.19 ms, (a) 0.1 ms .(d) 0.46 ms
تصویر 8. نتایج روش المان محدود انتشار موج در نمونۀ تا اندازه ای خوابانده شده با 20 سانتی متر جداشدگی در ابتدای بخش خوابانده شده به صورت سیگنال های دامنه-زمان ثبت شده در گره ها: S4 (d) S3 (c) s2 (b) s1 (a)
تصویر 9. انتشار موج در میلۀ تا اندازه ای خوابانده شده با جداشدگی در وسط بخش خوابانده شده: (a): پراش موج در انتهای تقریبی بخش خوابانده شده (b): انتشار چندحالته در بخش پوشش دار، پراش دوم در ابتدای جداشدگی (c): تبدیل حالت در میلۀ آزاد جداشده و پراش سوم در انتهای جداشدگی و (d): تبدیل حالت و انتشار چندحالته در بخش پوششدار.
2.3.2. جداشدگی در وسط بخش خوابانده شده
تصویر 10. نتایج روش المان محدود انتشار موج در نمونۀ تا قسمتی خوابانده شدۀ دارای جداشدگی در وسط بخش خوابانده: : ( a) 0.1 ms, ( b) 0.16 ms, (c) 0.24 ms, ( d) 0.26 ms, (e) 0.38 ms.
تصویر 11. نتایج روش المان محدود در نمونۀ تا قسمتی خوابانده شده با cm 20 جداشدگی در وسط بخش خوابانده شده به صورت سیگنال های زمان-دامنۀ ثبت شده در گره های به ترتیب S1 تا s4.
تصویر 12. انتشار موج در میلۀ تا قسمتی خوابانده شده با جداشدگی در انتهای بخش دوغاب: a) پراش موج در انتهای انتهایی بخش خوابانده b) انتشار چندحالته در بخش پوشش دار، پراش دوم در ابتدای جداشدگی c) تبدیل
2.3.3. جداشدگی در پایان بخش خوابانده شده
تصویر 13. نتایج روش المان محدود در نمونۀ تا قسمتی خوابانده شده با جداشدگی در انتهای انتهایی بخش خوابانده شده: (a) 0.1 ms, (b) 0.16 ms, (c) 0.22 ms, (d) 0.24 ms and (e) 0.27 ms.
تصویر 14. نتایج روش المان محدود انتشار موج در نمونۀ تاقسمتی خوابانده شده با cm 20 جداشدگی در انتهای بخش خوابانده شده به صورت سیگنال های زمان-دامنۀ ثبت شده در نقطه: به ترتیب s1 تا s4.
تصویر 15. شماهای نمونه های بررسی شده: a) گروه #A با جداشدگی در ابتدای بخش خوابانده b) گروه #B با جداشدگی در وسط بخش خوابانده c) گروه #C با جداشدگی در انتهای بخش خوابانده d) لنگر کاملاً جداشده #D e) لنگر کاملاً پیوندشده #E.
3. بررسی های تجربی میله های تا قسمتی خوابانده شده و دارای جداشدگی از قبل
3.1. توصیف نمونه ها
تصویر 16. تنظیم عملی: a) تجهیزات برای انتشار موج هدایت شده و نمونۀ آزمایش شده با جزئیات محرک و حسگر متصل به انتهای آزاد میله b) نمونۀ بیرون کشیده و سوارشده روی ماشین آزمون.
تصویر 17. سیگنال های تجربی انتشار موج ثبت شده در انتهای آزاد میله با جداشدگی در ابتدای بخش خوابانده: a) نمونۀ کاملاً پیوندشده #E نمونۀ #A با جداشدگی طول (b) 10 cm, (c) 20 cm, (d) 30 cm, (e) 40 cm و f) نمونۀ کاملاً جداشده #D.
3.2. تنظیم تجربی
تصویر 18. سیگنال های تجربی انتشار موج ثبت شده در انتهای آزاد میله با جداشدگی در وسط بخش خوابانده: a) نمونۀ کاملاً پیوندشده #E، نمونۀ #A با جداشدگی طول (b) 10 cm, (c) 20 cm, (d) 30 cm, (e) 40 cm و f) نمونۀ کاملاً جداشدۀ #D.
3.3. نتیجه های انتشار موج هدایت شده
تصویر 19. سیگنال های تجربی انتشار موج ثبت شده در انتهای آزاد میله با جداشدگی در وسط بخش خوابانده: a) نمونۀ کاملاً پیوندشده #E، نمونۀ #A با جداشدگی طول (b) 10 cm, (c) 20 cm, (d) 30 cm, (e) 40 cm و f) نمونۀ کاملاً جداشدۀ #D.
تصویر 20. بسته های سیگنال های تجربی انتشار موج ثبت شده در انتهای ثابت میله با طول متغیر جداشدگی قرارگرفته در به ترتیب اول، وسط و آخر نمونه.
تصویر 21. مقایسۀ سیگنال های تجربی ثبت شده برای میلۀ آزاد و نمونۀ کاملاً جداشده.
جدول 1. مقدار دامنۀ بازتاب ها از انتهای نمونه برای طول و موقعیت متغیر.
تصویر 22. حالت شکست لنگر بعد از فرآیند بیرون کشیدن.
3.4. نتیجه های آزمون های بیرون کشیدن
تصویر 23. منحنی های بار-جابه جایی برای لنگرهایی با جداشدگی قبلی با طول معادل با: به ترتیب 10، 20، 30 و 40 سانتی متر.
تصویر 24. ظرفیت میانگین بار لنگرها با طول جداشدگی یکسان و موقعیت های مختلف.
4. نتیجه گیری
ترجمه چکیده
جداشدگی با پیچاندن میله در ورقۀ سلوفان با ضخامت خیلی کم شبیه سازی می شود که باعث فراهم شدن تماس غیرمستقیم بین فولاد و دوغاب می شود ولی چسبندگی دوغاب را به فولاد کم می کند. موج های هدایت شده تحریک می شوند و در انتهای آزاد میله با استفاده از محرک های پیه زو اندازه گرفته می شود. بازتاب های مشخصه در سیگنال های ثبت شده برای لنگرهای دارای سه محل جداشدگی و پنج طول جداشدگی شناسایی می شوند. نتیجه های به دست آمده نشان می دهند به رغم این ضخامت کم جداشدگی (60 میکرومتر)، استفاده از موج های هدایت شده روش کارآمدی برای ردیابی جداشدگی چسبی در مرحله های اول است.
چکیده انگلیسی
نمونه ترجمه مقاله:دانلود ترجمه مقاله امواج التراسونیک
- مقدمه
بتن آرمه مادهای است که استفاده از آن برای سازههای مهندسی عمران رایج و گسترده است. فولاد را به صورت میله، سیم، رشته، کابل و تور جا میدهند که میتواند به صورت آرماتورگذاری در سازههای پیچیده مثل پل، سد، سیلو یا ساختمان استفاده شود. مورد ویژهای از سازههای بتن آرمۀ نسبتاً ساده که از میلۀ فولادی خواباندهشده در بتن ساخته شده باشد لنگرهای زمینی یا میخهای خاکیاند که استفاده از آنها در سازههای ژئوتکنیک برای بهبود ثبات شیب و پایداری شیب گودبرداری یا خاکریز رایج است. لنگرها و میخها با قراردادن میلۀ فولادی یا پی در سوراخی که قبلاً در زمین کنده شده باشد و تزریق دوغاب سیمان یا رزین اجرا میشوند که این دوغاب بدنۀ لنگر را تشکیل میدهد. لنگرهای زمینی ممکن است به مقدار اضافی پیشتنیده باشند و میخهای خاکی نقش سیستمهای پشتیبان پسیو را بازی میکنند. هر دو نوع این سازهها متناسب میشوند تا نیروهای کشش و برش را از میله و از راه سطح میله/دوغاب به زمین پیرامون منتقل کنند. پس پیوند بین پی و دوغاب جنبۀ مهمی از ظرفیت بار لنگر و انتقال مناسب بار است. به خاطر اینکه آسیب به سطح تهدید بالقوهای برای عملکرد مناسب است تحلیل آثار جداشدگی بین میله و دوغاب بررسی شده تا اطمینانپذیری و ایمنی لنگرهای زمینی بهبود یابند. بن موکرین و همکاران[1] [1] تحقیقی را دربارۀ رفتار لنگرهای زمینی دوغاب سیمانی ارائه کردهاند که در معرض بارگیری کششی قرار گرفتهاند. کرنشها را با وسیلههای اندازهگیری سیمی لرزانی که در فاصلههای معینی به سطح میلۀ فولادی جوش داده شدند اندازه گرفتند. سپس سه نوع آزمون شامل آزمون بارگیری و تخلیه، آزمون خزش و آزمون بلندمدت اجرا شدند و توزیع بار در طول لنگر پایش شد. ما و همکاران[2] [2] مدلی تحلیلی را از پیچ سنگهای در معرض بار کششی تدوین کردند. استناجهایی را برای توزیع تنش برشی در سطح پیوند-رزین ارائه کردند. مدل را در آزمونهای بیرون کشیدن آزمایشگاهی روی پیوندهای کپسولهسازی کوتاه نمونه ارزیابی کردند. ایوانوویک و نیلسون[3] [3] مدلی را پیشنهاد کردند که آثار استاتیک و دینامیک جداشدگی را به صورت توزیع بار استاتیک و پاسخ دینامیک به بارگیری گذرا توصیف میکند. اثر جداشدگی موجود در لنگرهای زمینی بر ظرفیت حمل بار را آکیسانیا و ایوانوویک[4] [4] در آزمونهای بیرون کشیدن بررسی کردند.
در سالهای اخیر، علاقه به استفاده از روشهای آزمون غیرمخرب برای ارزیابی وضعیت لنگرهای زمینی رو به افزایش بوده است. دو گروه اصلی فنون تشخیصی شامل روشهای لرزشی و روشهای انتشار موج است. در روشهای لرزشمحور، پاسخ ضربه یا تحریک هارمونیک در دامنۀ بسامد میتواند برای پایش بار استفاده شود (مثلاً [5،6]). چنین روشهای تحریکی این قابلیت را دارند که توسعه یابند و اصلاح شوند تا کل طول لنگر را برآورد کنند [6]. در روشهای انتشار موج، ارزیابی وضعیت لنگرها میتواند با استفاده از حالتهای بسامد پایین و بالا انجام شود. حالتهای بسامد پایین این امکان را میدهند که طول آزاد لنگر یا عیبهای سطح را پیدا کنند. حالتهای بسامد بالا را میتوانند برای پیداکردن کل طول لنگر استفاده کرد [7]. آثار قبلی قابلیت فراوانی را برای استفاده از موجبرها در تشخیص لنگرهای زمینی نشان میدهند که مخصوصاً عبارت است از: ارزیابی اثر ناکافی بودن میلگرد و نبود دوغاب [8،9]، پیداکردن طول آزاد لنگر [10]، ارزیابی کیفیت دوغاب [11،12] یا پیداکردن پارامترهای اساسی ژئومتریک [13]. هرچند تعداد تحقیق دربارۀ کاربرد موجبرها برای تشخیص جداشدگی بین فولاد و بتن محدود است. نا و همکاران[5] [14] میلهای فولادی را بررسی کردند که در بلوکۀ مستطیلی بتن با سطح ورقهورقهای 0%، 25%، 50% و 75% خوابانده شده بود که در یک انتهای میله قرار داشت. موج لمب را به روش پرتاب-دریافت با استفاده از فرستنده و گیرندهای که در هر دو انتهای میله یا بلوکۀ بتنی قرار داشتند اندازه گرفتند. وو و چانگ[6] [15، 16] تیرهای بتنیای را که در وسطشان میلگرد فولادی داشتند بررسی کردند [15، 16]. جداشدگی در طولهای مختلف به بخش مرکزی تیر وارد شد. هشت محرک و حسگر پی زد تی روی سطح میله نصب شد و تغییرات دامنه و زمان ورود سیگنال پایش شد. در آزمایشها مشاهده شد دامنۀ سیگنالهای انتشار موج با افزایش طول جداشدگی زیاد میشود هرچند تغییر عمدهای در زمان ورود سیگنال نبود [15] که این را بعد شبیهسازیهای روش المان محدود تأیید کرد [16]. زیما و روکا[7] [17] موج هدایتشده را برای ارزیابی اتصال چسبی در نمونههای استوانهای دولایه تشکیلشده از میلۀ فولادی خواباندهشده در بتن به کار بردند. از نظر عددی اثر طول اتصال را بر تحریک حالتهای چندگانۀ موجهای هدایتشدۀ طولی بررسی کردند.
[1] Benmokrane
[2] Ma
[3] Ivanovic´ and Neilson
[4] Ivanovic and Akisanya
[5] Na
[6] Wu and Chang
[7] Zima and Rucka