پرسشنامه امید به زندگی(اشنایدر؛2005)
پرسشنامه امید به زندگی توسط اشنایدر در سال 2005 ساخته شد وپرسشنامه دارای 12 سوال در یک مولفهمی باشد سوالات پرسشنامه بر اساس طیف پنج گزینه ای لیکرت (کاملا موافق وکاملا مخالف) طراحی شده است و الفای کرونباخ به دست آمده بالای 70 درصد می باشد.
تعریف مفهومی متغییر پرسشنامه :
امید به زندگی، مجموعه ای ذهنی است كه مبتنی بر حس متقابل اراده و برنامه ریزی برای رسیدن به هدف است (اشنایدر و همكاران، 2005).
تعریف عملیاتی متغییر پرسشنامه
منظور از پرسشنامه استاندارد امید به زندگی نمره ای است كه نمرهاي است كه کارکنان به سوالات1 تا 12سوال پرسشنامة امید به زندگی میدهند .
مولفه های پرسشنامه :
مولفه های پرسشنامه |
منابع | سوالات |
امید به زندگی | اشنایدر؛2005 |
1 -12 |
امید به زندگی
اشنایدر و همکاران (2005) در تعریف دیگری، امید را مجموعهای ذهنی می دانند که مبتنی بر حس متقابل اراده و برنامهریزی برای رسیدن به هدف است. از آنجا که امید به زندگی با نگرشها و ساختارهای مرتبط با زندگی در ارتباط است. هر فردی که به زندگی امیدوار است باید به چگونگی گذران زندگی و کیفیت آن حساس باشد و به ارتقای کیفیت زندگی بپردازد. ارتقای سطح کیفیت زندگی در گرو ارتقای سطح سلامت است. ارتقای سطح سلامت نیز به مثابه ی محور توسعهی جوامع پذیرفته شده و با توجه به سیاستهای سازمان جهانی بهداشت هدف نهایی تمامی دولتهاست
تعریف امید به زندگی
واژه “Life Expectancy” در لغت به معنی تعداد متوسط سالهایی است که یک شخص اگر شرایط مرگ و میری را که در جدول عمر مشخص شده، به کار بندد، زندگی خواهد کرد (دیکشنری جمعیتشناختی، 1985). و در اصطلاح عبارت است از تعداد سالهایی که انتظار میرود یک فرد از یک سن تا سن دیگر زنده باقی بماند (حسینی، 1384).
امید به زندگی و اهمیت جایگاه آن، برای برخوردار بودن از زندگی خوب و شاد، امری انکارناپذیر است (کینگ و همکاران، 2006). برخی از مؤلفان با توجه به یافتههای موجود، اظهار کردهاند که وجود امید و احساس کردن آن در زندگی مانند کلیدی است که میتواند قفل و گره مشکلات زندگی را باز کند و باعث شود تا افراد کنشهای مثبتی داشته باشند (فرانکل، 1963).
یکی از معروفترین تعاریف امید به زندگی را بیان کرده است، وی بر آنست هنگامی که انسان به فعالیتهای مورد علاقهاش میپردازد، با دیگران ملاقات میکند، به تماشای آثار هنری و ادبی میپردازد، و یا به دامان طبیعت پناه میبرد، امید را در خود احساس میکند. هم چنین هنگامی که احساس میکند وجود و هستیاش به یک منبع لایزال پیوند خورده است و خود را متکی به چهارچوبها و تکیهگاههای گسترده و قابل اتکایی مانند مذهب میداند و فلسفهای برای زندگی کردن انتخاب کرده است زندگی را می بیند، آن را در مییابد و احساس میکند.