پرسشنامه خودپنداره جنسی اسنل(1995)
پرسشنامه خودپنداره جنسی : پرسشنامه توسط (اسنل، 1995) طراحی شده است. دارای 20 خرده مقیاس بوده که بر اساس یک طیف لیکرت 5 درجهای نمرهگذاری می شود. این خرده مقیاسها شامل اضطراب جنسی، خودکارآمدی جنسی، هوشیاری جنسی، انگیزش اجتناب از سکس پرخطر، کنترل جنسی بر اساس شانس، اشتغال ذهنی، جراتورزی جنسی، خوشبینی جنسی، خود سرزنشی با مشکل جنسی، پایش جنسی، انگیزش جنسی، مدیریت مشکل جنسی، اعتماد جنسی، رضایت جنسی، کنترل جنسی توسط دیگران، طرحواره جنسی، ترس از سکس، پیشگیری از مشکل جنسی، افسردگی جنسی، کنترل جنسی درونی است. پرسشنامه در پژوهش فیروزی(1392) اعتباریابی شده است.
شیوه نمره گذاری
پرسشنامه استاندارد دامنهی نمرات در هر خرده مقیاس 5 تا 25 است. نمرات بیشتر از حد میانگین در هر خرده مقیاس بیانگر برخورداری بیشتر فرد از آن ویژگی (گرایش) میباشد.
پایایی و روایی
پایایی پرسشنامه در فیروزی(1392) بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 88/0 به دست آمد.
پژوهش انجام شده برای بررسی پایایی و روایی خارجی این پرسشنامه نشان میدهد که آلفای کرونباخ برای 20 خرده مقیاس این پرسشنامه به صورت دامنهای بین 76 تا 91 بوده است که در کل همسانی درونی 20 خرده مقیاس به میزان قابل توجهی بالاست.
روایی محتوایی این پرسشنامه نیز در سال 1995 توسط ویلیام اسنل بدست آورده شد. در ایران برای استفاده از این پرسشنامه به عنوان ابزار ابتدا کل پرسشنامه توسط متخصص زبان انگلیسی به فارسی ترجمه شد و پس از بررسی و اصلاح توسط استاتید راهنما و مشاور دوباره به زبان اصلی برگردانده شد در مرحله بعد نیز کلیه گویهها به فارسی ترجمه و پس از اصلاحات مبتنی بر فرهنگ دوباره به انگلیسی برگرداده شد.
در نهایت در آخرین مرحله نیز از انگلیسی به فارسی ترجمه و کلیه اصلاحات مبتنی بر فرهنگ بازبینی، اصلاح و اعمال شد و سپس روایی محتوایی پرسشنامه توسط 5 متخصص مشاوره و روانشناس تایید و برای تعیین پایایی روی 170 مرد و 170 زن از جمعیت عمومی اجرا شد که آلفای کرونباخ کلی آن 88/0 بدست آمد(فیروزی، 1392).