پرسشنامه میل به ماندن شغل در سازمان (دوپره و دی؛ 2007)
پرسشنامه میل به ماندن شغل در سازمان (دوپره و دی؛ 2007)توسط دوپره و دی ساخته شده است که شامل 18 گویه بسته پاسخ بر اساس طیف پنج درجه ای لیکرت می باشد، این پرسشنامه توسط سهی(1392) اعتباریابی شده است.بر اساس طیف لیکرت 5 گزینه ای (کامل مخالفم تا کاملا موافقم)نمره گذاری شده است و الفای کرونباخ به دست آمده بالای 70 درصد می باشد.
تعریف مفهومی متغییر پرسشنامه :
میل به ماندن شغل در سازمان: بیانگر نوعی حالت انگیزشی و درونی بالقوه در افراد برای بقا در شغلی که به آن اشتغال دارند. پایین بودن میل به ماندن در سازمان وترک کار برای سازمانها پرهزینه است،هر زمان فردی کارش را ترک می کند، فردی جایگزین استخدام می شود وآموزش داده می شود که زمان کافی برای کسب تجربه در کار باید داشته باشد(سهی، 1392). كاركناني كه ميل به ماندن درآنها کم است، ازلحاظ رواني از سازمان فاصله گرفته، تمركزشان برروي كار كم مي شود واثربخشی آنها كم ميشود كه اين موارد براي سازمان هزينه براست (دوپره و دی،2007). درسطح سازمانی، شواهدزیادي وجودداردکه کاهش میل به ماندن ودر نهایت ترک سازمان، هزینه هاي کارمند یابی وجایگزینی رابه همراه دارد.کاهش میل به ماندن وتمایل به ترک سازمان، میتواند اثربخشی یک سازمان راکاهش دهد(سهی، 1392).
تعریف عملیاتی متغییر پرسشنامه :
در این پژوهش منظور میل به ماندن نمرهاي است كه کارکنان به سوالات 18سوال پرسشنامة میل به ماندن میدهند
مولفه های پرسشنامه :
مولفه |
منبع | سوالات |
میل به ماندن در سازمان | (دوپره و دی؛ 2007) |
1-18 |
پرسشنامه میل به ماندن شغل در سازمان (دوپره و دی؛ 2007)
پرسشنامه استاندارد میل ماندن در شغل نوعی حالت انگیزشی و درونی بالقوه در فرد است که برای باقی ماندن در شغلی که به آن اشتغال دارد ضروری است . این تمایل ممکن است در شرایط خاص و تحت تاثیر عوامل مختلف به میل برای ترک شغل بینجامد.
درسطح سازمانی، شواهدزیادي وجودداردکه کاهش میل به ماندن ودر نهایت ترک سازمان، هزینه هاي کارمند یابی وجایگزینی رابه همراه دارد.کاهش میل به ماندن وتمایل به ترک سازمان، میتواند اثربخشی یک سازمان راکاهش دهد(سهی، 1392).